Friskis & Svettis Göteborg – Grundaren av Indoor Walking testar viktvästar

Friskis & Svettis Göteborg

Grundaren av Indoor Walking testar viktvästar

För nio år sedan lanserades Indoor Walking hos Friskis&Svettis Göteborg. Då var vi den första träningsaktören i norra Europa som erbjöd träningsformen. Vi har träffat grundaren, Enric Bonilla, och pratat med honom om utrustningen, framtidens träning och hans vision om hälsa.

Indoor Walking har blivit en succé i stora delar av Sverige och Europa. Kul!

Ja, det har ju redan gått nio år sedan Friskis Göteborg tog upp Indoor Walking som första träningsaktören i norra Europa. Som du förstår brinner jag fortfarande för träningsformen och i Spanien växer den hela tiden. Samma sak i Kina, mellanöstern och vi är så smått på gång i USA också. Vi måste få fler att se nyttan i och det smarta med att träna kondition, varför inte med Indoor Walking?

Vad är nästa steg inom Indoor Walking för dig?

Jag vill såklart få ännu fler att se det smarta med konditionsträning. Starka muskler syns mer, men att ha bra kondition och starkt hjärta är minst lika viktigt. Just nu jobbar jag med att testa och utvärdera viktvästar för att göra träningen tyngre för de som vill. Jag arbetar också med att göra maskinen enklare och smartare att hantera.

Vad sporrar dig att fortsätta utvecklas?

Något jag brinner för att koppla ihop träning och utlärning. För tillfället håller jag klasser i konditionsträning samtidigt som jag förmedlar kunskaper om kost och hälsa. Jag märker skillnad på de som tränar och tar emot kunskap samtidigt, jämfört med de som de som ska lära sig samma sak utanför träningen. Resultaten är förvånansvärda.

När kommer du till Göteborg och hälsar på nästa gång?

Så snart ni bjuder upp mig! Jag funderar på ett europeiskt Indoor Walking-konvent. Kanske ska jag lägga den hos er? Ni har ju så fräscha anläggningar och är så bra på att arbeta med rörelse och hälsa, att resten av européerna skulle bli avundsjuka.