Friskis & Svettis Göteborg – Bli funktionär

Friskis & Svettis Göteborg


Bli funktionär

 

Som funktionär i Friskis&Svettis Göteborg blir du en av ca 700 ideellt engagerade ledare, tränare och värdar i Göteborgs största idrottsföreningDu bidrar med ditt engagemang för att skapa lustfylld träningsglädje för medlemmarna  vare sig du välkomnar, leder pass eller inspirerar i gymmet. I gengäld får du gemenskap, fri träning, kontinuerlig inspiration och utbildning, stort kontaktnät, arvode och mycket mer.

Det viktigaste är att du har hjärtat på rätt ställe; att det slår för att få människor att röra på sig, helt enkelt. Resten tittar vi på under uttagningarna. Vill du veta mer om uppdraget, utbildningen och vad det innebär att vara funktionär på Friskis&Svettis är du välkommen på vårt infomöte.
Nya uttagningar sker i januari 2018. Mer information kommer när det närmar sig.

Vad krävs av dig som söker?

För att bli en bra värd, ledare eller tränare i gymmet ska du vara utåtriktad och intresserad av att ta hand om våra medlemmar. Självklart ska du också ha träningserfarenhet av den träningsform du söker till. För att kunna genomgå utbildningen behöver du ha fyllt 16 år.

Här kan du läsa mer om respektive träningsform och vad som krävs av dig som söker. Du ser också vem du kan kontakta för att få veta mer.

Aerobic- stepledare
Barn- och Juniorledare
Boxledare
Coreledare
Dansledare
Friluftsledare
Tränare i gymmet
Indoorwalkingledare
Jympaledare
Power hour-ledare
Skivstångsledare
Spinningledare
Träna uteledare
Värd
Yogaledare

För övriga träningsformer (Core, Flex, Intervall Flex, Cirkelfys, HIT och Cirkelgym) ta kontakt med Cilla.

Utbildning

Går du vidare från våra uttagningar startar din utbildning med första kursen ”Ettan” på fyra dagar. Därefter fortsätter du med ”Träningsformskursen” och lär dig din specifika inriktning och träningsform. Denna kurs är ytterligare fyra eller kanske fem dagar. Utbildningarna är unika och tillgängliga enbart för Friskis&Svettis funktionärer. Efter din licensiering är du sedan startklar för att börja leda pass/instruera i gymmet.

Möt några funktionärer