Friskis & Svettis Göteborg – Bli funktionär

Friskis & Svettis Göteborg


Bli funktionär

 

Är du vår nya ledare, tränare eller värd?

Som funktionär i Friskis&Svettis Göteborg blir du en av ca 700 ideellt engagerade ledare, tränare och värdar i Göteborgs största idrottsföreningDu bidrar med ditt engagemang för att skapa lustfylld träningsglädje för medlemmarna  vare sig du leder pass, inspirerar i gymmet eller finns i entrén och välkomnar våra medlemmar. I gengäld får du gemenskap, fri träning, kontinuerlig inspiration och utbildning, stort kontaktnät, arvode och mycket mer.

Det viktigaste är att du har hjärtat på rätt ställe; att det slår för att få människor att röra på sig, helt enkelt. Resten tittar vi på under uttagningarna.

 


Utbildning

Blir du uttagen väntar en av Sveriges bästa träningsutbildningar.

Den första delen består av 4 dagar går du tillsammans med andra blivande ledare och tränare från hela Sverige. Fokus ligger på Friskis idé och organisation samt Ledarskap. Du får även kunskap om och förståelse för kroppens uppbyggnad och funktion och vad som händer när vi tränar. träningslära, anatomi och fysiologi.

Den andra delen är din träningsformsutbildning. Kursen består av 3-5 dagar med teoretisk och praktisk träning i musik, övningar och ledarskap. Du lär dig specifikt det du behöver för att få rätta verktygen till ditt ledarskap/träningsform. Din utbildning avslutas på hemmaplan med aytt du licensieras.

Utbildningarna är unika och enbart för F&S funktionärer. Utbildningarna sker i internatform på annan ort. För att bli godkänd krävs 100% närvaro.

Friskis står för alla utbildningskostnader på ca 20 000 kr och därför förväntar vi oss att du finns hos oss på två pass i veckan under minst ett år efter din licensiering. Vi lovar dig en tid av mycket ny kunskap, inspiration, en himla massa skoj och endorfinkickar.

Går du vidare från våra uttagningar startar din utbildning med första kursen ”Ettan” på fyra dagar. Därefter fortsätter du med ”Träningsformskursen” och lär dig din specifika inriktning och träningsform. Denna kurs är ytterligare fyra eller kanske fem dagar. Utbildningarna är unika och tillgängliga enbart för Friskis&Svettis funktionärer. Efter din licensiering är du sedan startklar för att börja leda pass/instruera i gymmet.


Vad söker vi?

För att bli en bra värd, ledare eller tränare i gymmet ska du vara utåtriktad och intresserad av att ta hand om våra medlemmar. Självklart ska du också ha träningserfarenhet av den träningsform du söker till. För att kunna genomgå utbildningen behöver du ha fyllt 16 år.

Här kan du läsa mer om respektive träningsform och vad som krävs av dig som söker. Du ser också vem du kan kontakta för att få veta mer.

Aerobic- stepledare
Barn- och Juniorledare
Boxledare
Cirkelfysledare
Coreledare
Dansledare
Friluftsledare
Tränare i gymmet
Indoorwalkingledare
Jympaledare
Power hour-ledare
Skivstångsledare
Spinningledare
Träna uteledare
Värd
Yogaledare

För övriga träningsformer (Core, Flex, IntervallFlex, Cirkelfys, HIT och Cirkelgym) ta kontakt med Cilla.


Möt några funktionärer