Friskis & Svettis Göteborg – För dig som söker Barn och Junior

Friskis & Svettis Göteborg


För dig som söker Barn och Junior

 

Du är lekfull, utåtriktad och har en förmåga att entusiasmera och inspirera barn. Du har fantasi och kan skapa glädje och trygghet i barngruppen.

Hur går uttagningen till?

Du förbereder dig genom att spela in ett minipass. Det ska vara en styrke-, en konditions- och en rörlighetslåt som du sätter egna rörelser till, låtarna skall vara 2 min långa och ha en tydlig familj- eller juniorpasskaraktär. Du kommer att leda de övriga sökande och även vara deltagare då de andra håller sina pass. Bra att ha med sig – vattenflaska och ett gott humör! Om uttagningen går bra kommer du att bli kallad till en intervju där vi får veta lite mer om varandra.

Hur går utbildningen till?

Ledarutbildningen är indelad i flera steg. Den startar med att du förbereder dig på hemmaplan med en ”prep-kurs”. Teori, grundläggande övningstekniker och ledarövningar är exempel på innehåll i ”prep-kursen”. Nästa steg i utbildningen är Ettan. En fyra dagars gemensam grundkurs präglad av Friskis&Svettis idé om träning och ledarskap. Du lär dig också mer om anatomi, fysiologi och träningslära. Efter Ettan kommer ytterligare en ”prep”. Den består av hemuppgifter att lösa inför nästa del. Därefter följer träningsformskursen Barn/Junior. 4,5 dagar med teoretisk och praktisk träning i hur du lägger upp ditt pass med musik, ditt ledarskap och övningar. Efter denna komponerar du ihop ditt eget pass och blir efter godkänd licensiering färdig ledare.

Övrigt

Utbildningen kostar ca 20 000 kr och bekostas av Friskis&Svettis Göteborg. För att bli godkänd på kursen krävs 100% närvaro. Ettan och Träningsformskursen sker på en kursgård på annan
ort. Som ny ledare ansvarar du för 1,5 pass i veckan under minst ett år och får räkna med att ett av passen blir ett helgpass. Efter 90 pass utgår ett arvode á 100 kr/pass.

Har du frågor?

Maila till cilla@gbg.friskissvettis.se eller ring 031 723 56 11.
Varmt välkommen!
IF Friskis&Svettis Göteborg