Friskis & Svettis Göteborg – För dig som söker Jympa

Friskis & Svettis Göteborg


För dig som söker Jympa

 

Du har lust och känsla för musik och rörelse. Du har vilja och talang att förmedla och inspirera till rörelseglädje. Du har intresse för människor och deras olika förutsättningar och vill utveckla ditt ledarskap utifrån ”härma och häng på”-metoden. Du har bra fysisk kapacitet inom kondition, styrka och stabilitet, rörlighet eftersom jympa är en allsidig träningsform.

Vid rekrytering har du som blivande ledare;

  • mycket erfarenhet av att ha tränat jympa i Friskis&Svettis
  • bra kroppsuppfattning, tydlig plastik och uttryck
  • känsla och säkerhet i sina rörelser utifrån takt och rytm
  • god träningsvana och bra fysisk kapacitet i allmänhet

Hur går uttagningen till?

Du förbereder dig genom att spela in ett minipass. Det ska vara en styrke-, en konditions- och en rörlighetslåt som du sätter egna rörelser till, låtarna skall vara 2 min långa. Under styrkan skall situps och armhävningar finnas med. I rörligheten skall du hinna sträcka ut musklerna i ett skönt tempo. Du kommer att leda de övriga sökande och även vara deltagare då de andra håller sina pass. Efteråt deltar du i ett taktprov. Bra att ha med sig – vattenflaska och ett gott humör! Om uttagningen går bra kommer du att bli kallad till en intervju.

Hur går utbildningen till?

Ledarutbildningen är indelad i flera steg. Den startar med att du förbereder dig på hemmaplan med en ”prep-kurs”. Teori, grundläggande övningstekniker och ledarövningar är exempel på innehåll i ”prep-kursen”. Nästa steg i utbildningen är Ettan. En fyra dagars gemensam grundkurs präglad av Friskis&Svettis idé om träning och ledarskap. Teoretiska kunskaper i form av om anatomi, fysiologi och träningslära varvas med praktiska moment. Efter Ettan kommer ytterligare en ”prep”. Den består av hemuppgifter att lösa inför nästa delkurs. Därefter följer träningsformskursen Jympa. 4,5 dagar med teoretisk och praktisk träning i hur du lägger upp ditt pass med musik, ditt ledarskap och övningar. Efter denna komponerar du ihop ditt eget pass och blir efter godkänd licensiering färdig ledare.

Övrigt

Utbildningen kostar ca 20 000 kr och bekostas av Friskis&Svettis Göteborg. För att bli godkänd på kursen krävs 100% närvaro. Ettan och Träningsformskursen sker på en kursgård på annan ort. Som ny ledare åtar du dig att leda två pass i veckan under minst ett år och får räkna med att ett av passen blir ett helgpass. Totalt ska du genomföra 90 pass. Från pass nummer 91 utgår en ersättning med 100 kr/pass.

Har du frågor?

Maila till cilla@gbg.friskissvettis.se eller ring 031 723 56 11.
Varmt välkommen!
IF Friskis&Svettis Göteborg