Friskis & Svettis Göteborg – För dig som söker Spinning

Friskis & Svettis Göteborg


För dig som söker Spinning

 

Du är utåtriktad, gillar människor och har förmågan att entusiasmera andra. Du är intresserad av att ge något till våra medlemmar. Du brinner för konditionsträning, har taktkänsla och vi ser gärna att du har tränat spinning en tid och gärna något år hos oss.

Hur går uttagningen till?

Du gör ett minipass! Du ska ha med dig två stycken låtar, en lite långsammare med känsla av backe i spannet 120-130 bpm (Beats Per Minute, alltså taktslag per minut) och en lite snabbare låt i 145-160 bpm. Låtarna behöver inte vara ihopklippta utan det funkar med att du kör i ca 3 minuter per låt. Vi vill att du ska arbeta i alla 3 positionerna under ditt minipass. Ditt minipass leder du för de andra sökande och du är också med när de andra håller sina minipass. Vi har svårt att säga exakt tidsåtgång för uttagningen, det beror på hur många som deltar. Ta med vattenflaska och torrt ombyte. Om uttagningen gått bra kommer du senare att bli kallad till intervju. Då vill vi lära känna dig lite bättre för att se om du passar som F&S-ledare.

Vi förväntar oss inte att du som aspirerande spinningledare ska kunna allt kring vår träning innan du gått någon utbildning. Det som vi kommer att kolla på under uttagningen är följande:

  • Din teknik på spinningcykeln
  • Din förmåga att trampa i takt till musiken
  • Hur du guidar dina motionärer när du leder ditt minipass
  • Din närvaro som ledare
  • Hur bra du är på att förmedla träningsglädje

Hur går utbildningen till?

Ledarutbildningen är indelad i flera steg. Den startar med att du förbereder dig på hemmaplan med en ”prep-kurs”. Teori, grundläggande övningstekniker och ledarövningar är exempel på innehåll i ”prep-kursen”. Nästa steg i utbildningen är Ettan – en fyra dagars gemensam grundkurs präglad av Friskis&Svettis idé om träning och ledarskap. Du lär dig också mer om anatomi, fysiologi och träningslära. Efter Ettan kommer ytterligare en ”prep”. Den består av hemuppgifter att lösa inför nästa del. Därefter följer träningsformskursen Spinning. Den består av 3,5 dagar med teoretisk och praktisk träning i hur du lägger upp ditt pass med musik, ditt ledarskap och övningar. Efter denna komponerar du ihop ditt eget pass och blir efter godkänd licensiering färdig ledare.

Övrigt

Utbildningen kostar ca 20 000 kr och bekostas av Friskis&Svettis Göteborg. För att bli godkänd på kursen krävs 100% närvaro. Ettan och Träningsformskursen sker på en kursgård på annan ort. Som ny ledare åtar du dig att leda två pass i veckan under minst ett år och får räkna med att ett av passen blir ett helgpass. Totalt ska du genomföra 90 pass. Från pass nummer 91 utgår en ersättning med 100 kr/pass.

Har du frågor?

Maila till cilla@gbg.friskissvettis.se eller ring 031 723 56 11.
Varmt välkommen!
IF Friskis&Svettis Göteborg