Friskis & Svettis Göteborg – För dig som söker värd

Friskis & Svettis Göteborg


För dig som söker värd

 

Som värd på Friskis&Svettis är du ofta det första ansiktet motionären möter. Du har ett genuint intresse för människor och möten mellan människor. Du får folk att känna sig välkomna och trivas. Du skapar atmosfären och ramar in besöket på Friskis&Svettis. Du har personlig utstrålning, en positiv attityd och förmåga att ta egna initiativ och kavla upp ärmarna när det behövs. Du är en person som vågar bjuda på dig själv!

Entrévärden

Din viktigaste uppgift som värd är att se till att medlemmen känner glädje i att komma till Friskis&Svettis och att man möts av en lättillgänglighet, det ska vara enkelt att fråga vad som helst, var som helst.
Du bidrar till känslan av hög kvalitet och proffsighet med allt från att ordna fram toapapper och hålla fräscht i gym och omklädningsrum till att hjälpa till vid inpassering, svara på frågor och småprata kring träning, träningsformer och föreningen/anläggningen. Därför är det en fördel att man har ett intresse för träning och är en aktiv medlem. Du bidrar med din tid hos oss en gång i veckan 1 timma och 15 min, på samma anläggning, samma tid och samma veckodag. Är du redo att ta steget och vill bidra till ett gott värdskap på din anläggning?

Receptionsvärd

Din viktigaste uppgift som receptionsvärd är att se till att våra medlemmar känner glädje i att komma till Friskis&Svettis och att man som medlem möts av en lättillgänglighet. Det ska vara enkelt att fråga vad som helst, var som helst. Som receptionsvärd befinner du dig i ett tätt samarbete med personalen, då du, vid behov, befinner dig bakom disken och finns som en extra resurs. Du svarar på frågor om kort, priser och utbud. Du behöver ha grundläggande kunskaper i kassasystem och kundregister då du är behjälplig med viss försäljning. Du bidrar med din tid ca 1,5 timma per vecka på samma anläggning, samma tid och samma veckodag.

Barnvärd

Som barnvärd bidrar du till att skapa en rolig och välkomnande miljö för barnen som kommer till oss. Du är också en person som bidrar till att föräldrarna känner sig trygga med att lämna barnen hos oss. Precis som överallt på Friskis&Svettis vill vi också att barnen skall uppleva en lustfylld stund hos oss. Därför leker du aktivt med barnen som kommer till oss, och sätter dem i fokus. Du har en kreativ förmåga som gör att barnen får en rolig stund hos oss. Du bidrar med din tid 3 timmar per vecka på samma tid och samma anläggning.

Gymvärd

Gymvärdens uppgift är att bekräfta våra medlemmar och skapa goda relationer. Som gymvärd skall du finnas på plats för att bidra med en härlig atmosfär i gymmet, men också för att svara på frågor kring utrustningen och våra ordningsregler. Du visar medlemmarna var utrustningen finns och föregå med gott exempel när det gäller våra trivselregler i gymmet.  När någon är intresserad av att titta på våra lokaler följer du med och visar runt på vår anläggning. Du bidrar med din tid hos oss en gång i veckan 1 timma 15 min, på samma anläggning, samma tid och samma veckodag.

Passvärd

Passvärden brinner för träningen och bildar ett team tillsammans med ledaren. Värden hjälper till vid inpassering och finns med under hela passet som en tillgång för både ledaren och motionärerna. I uppdraget ingår att känna till vad som är på gång i föreningen och kunna informera våra motionärer om detta. Hjälp med fram- och undanplock och uppfräschning av lokalen efter passet ingår också i uppdraget. Passvärden är på plats en gång per vecka, på en bestämd tid och plats under terminen.

Uttagning till värd

Du fyller i en ansökan och därefter hålls en rekryteringskväll inför varje rekryteringsperiod. Därefter har vi en enskild intervju för att vi skall få ytterligare möjlighet att bekanta oss med varandra och du har möjlighet att få svar på dina frågor och funderingar. Under intervjutillfället tittar vi på vilken inställning du har till Friskis&Svettis, till ideellt arbete, till själva värduppdraget och service/bemötande generellt.

När du blivit uttagen

Kommer du att få delta i Friskis&Svettis Göteborgs funktionärsutbildning. Här får du lära dig om bl.a. Friskis&Svettis som organisation, vad vi står för, vilka värderingar vi har och om Göteborgs förening specifikt. Vi pratar också om bemötande och värdskap. Hur är jag i mötet med andra människor? Hur vinner jag själv på ett gott bemötande?

Kontakt

Kontakta receptionschefen på den anläggning du vill bli värd på för mer information. Kontaktuppgifter hittar du under respektive anläggningssida.