Friskis & Svettis Göteborg – För dig som söker Power hour

Friskis & Svettis Göteborg


För dig som söker Power hour

 

Vi söker dig som har lust och förmåga att entusiasmera, guida och peppa genom ett instruktivt och energifyllt ledarskap. Utöver det vill vi att du har en stark fysisk kapacitet och ett kraftfullt fysiskt uttryck.

Hur går uttagningen till?

1) Du skapar ett minipass som du ska leda. Deltagarna på ditt pass kommer att bestå av övriga sökande. Du tar med dig peppande och passande musik som motsvarar ca 7 minuter (låtarna behöver inte vara mixade). Det går bra att använda telefon med tillhörande musiktjänster, usb eller cd. Själva minipasset leds i tidsintervallet 45 sekunder arbete och 15 sekunder omladdning. Du ska leda gruppen genom sex olika övningar i följande ordning:

 1. Benstyrka (ex varianter på knäböj, utfall och fällningar) med boll
  2. Benstyrka (samma kriterier som föregående övning) med boll
  3. Bålstyrka/styrka som är avlastande för benen (ex varianter på plankor, armhävningar eller sit-ups) med boll
  4. Explosivitetsövning i form av hopp. Utan boll.
  5. Konditionsövning. Med eller utan boll.
  6. Bålstyrka/styrka som är avlastande för benen (ex varianter på plankor, armhävningar eller sit-ups) med bollTips: Gör det så enkelt som möjligt! Ditt minipass leder du för de andra sökande och du är också med när de andra håller sina minipass. Under denna tid kollar vi också på din energi, ditt uttryck och teknik. Ta med en vattenflaska och torrt ombyte.

2) Om den praktiska delen av uttagningen går bra kommer du senare bli kallad till intervju.

Hur går utbildningen till?

Ledarutbildningen är indelad i flera steg. Den startar med att du förbereder dig på hemmaplan med en ”prep-kurs”. Teori, grundläggande övningstekniker och ledarövningar är exempel på innehåll i ”prep-kursen”. Nästa steg i utbildningen är Ettan. En fyra dagars gemensam grundkurs präglad av Friskis&Svettis idé om träning och ledarskap. Teoretiska kunskaper i form av om anatomi, fysiologi och träningslära varvas med praktiska moment. Efter Ettan kommer ytterligare en ”prep”. Den består av hemuppgifter att lösa inför nästa delkurs. Därefter följer träningsformskursen Power hour. 2 dagar med teoretisk och praktisk träning i hur du lägger upp ditt pass med musik, ditt ledarskap och övningar. Efter denna komponerar du ihop ditt eget pass och blir efter godkänd licensiering färdig ledare.

Övrigt

Utbildningen kostar ca 20 000 kr och bekostas av Friskis&Svettis Göteborg. För att bli godkänd på kursen krävs 100% närvaro. Ettan och Träningsformskursen sker på en kursgård på annan ort. Som ny ledare åtar du dig att leda två pass i veckan under minst ett år och får räkna med att ett av passen blir ett helgpass. Totalt ska du genomföra 90 pass. Från pass nummer 91 utgår en ersättning med 100 kr/pass.

Har du frågor?

Maila till cilla@gbg.friskissvettis.se eller ring 031 723 56 11.
Varmt välkommen!
IF Friskis&Svettis Göteborg