Friskis & Svettis Göteborg – Friluft

Friskis & Svettis Göteborg


Friluft

 

Gillar du uteliv, att träffa nya människor, frisk luft och motion? Då är Friluft något för dig. Vi erbjuder denna alternativa träning som ett komplement till ordinarie utbud. Vi genomför olika former av aktiviteter som långfärdsskridskor, vandringar, inlinesåkning mm. Aktiviteterna passar dig som är mer tränad, likaväl dig som vill ta det något lugnare. Vill du delta i Friluft behöver du ett medlemskap som kostar 100 kr/kalenderår (då ingår en försäkring). Kostnader som uppkommer i samband med de olika aktiviteterna betalas av varje deltagare.

Inlines

Den 14 augusti kör inlinesåkningen igång igen för hösten.

Turerna hålls på måndagar kl. 18.00-19.30 med samling vid entrén till Botaniska trädgården. Självklart är regnet en faktor som påverkar åkningen, skaderisken finns där och då ställer vi in. Är du osäker på om det blir Inlines eller inte så hör av dig till någon av instruktörerna.

Inlines passar dig som vill träna upp din kondition på ett, för vissa, annorlunda sätt. Det är skonsamt och du får en skön träningsupplevelse. Vi lägger vikt på kondition och åkteknik, du kommer att aktivera hela kroppen med fokus på bål och ben. Det är till fördel för dig som åkt innan då större delen av passet är aktiv åkning, ibland upp emot 50 – 60 minuter även om viss tid av passet innehåller teknik för just Inlines

Då vi är två ledare, Peter och Robert, delar vi oftast in oss i två grupper anpassade efter just din förmåga. Egna inlines och hjälm är ett måste, och handskar/handledsskydd rekommenderas. Vill du känna dig riktigt trygg så skaffar du även skydd för knän och armbågar. För att vara med behöver du ett medlemskap i föreningen, det löser du på din närmaste anläggning.

För frågor kontakta Robert 070-867 35 77.

Vandringar

Söndag 27/8 Skatås – Jonsered, ca 19 km

Vi samlas vid klockan i Skatås och startar vår vandring kl 10.00. Vi går från Skatås via Getryggen, förbi Blacktjärn och mot Kåsjön. Efter gemensam fikapaus fortsätter vi till Jonsered. Vandringen tar ca 4-4,5 timme inklusive paus och vi går i raskt promenadtempo.
Medtag egen fika och använd kläder efter väder, bitvis kan det vara blött så använd gärna skor som tål väta. Vid 14-14.30 är vi framme i Jonsered och tar buss eller pendel tillbaka till Göteborg.

Har du frågor om vandringen är du välkommen att ringa vandringsledare Arve, mobil 0727-12 91 30. Varmt välkommen!

Söndag 17/9 Göteborg och broarna runt, ca 15 km

Den här söndagen gör vi en liten stadsvandring runt Göteborg, längs södra och norra Älvstranden och över Älvsborgsbron och Götaälvbron. Turen är ca 15 km och tar 3,5-4 timmar i raskt promenadtempo.
Vi startar kl 10.00 från Friskis&Svettis, Hamngatan 7 , tar oss längs med vattnet på båda sidor om älven och passerar platser som Färjenäs, Sannegården, Slottsberget m fl. Fikar och pausar gör vi halvvägs i Sannegårdshamnen, medtag egen matsäck. Vi landar åter vid Friskis&Svettis hamngatan ca 13.30-14.00.

Har du frågor så ring vandringsledare Arve, mobil 0727-12 91 30. Välkommen!