Friskis & Svettis Göteborg


Friluft

 

Gillar du uteliv, att träffa nya människor, frisk luft och motion? Då är Friluft något för dig. Vi erbjuder denna alternativa träning som ett komplement till ordinarie utbud. Vi genomför olika former av aktiviteter som långfärdsskridskor, vandringar, inlinesåkning mm. Aktiviteterna passar dig som är mer tränad, likaväl dig som vill ta det något lugnare. Vill du delta i Friluft behöver du ett medlemskap som kostar 100 kr/kalenderår (då ingår en försäkring). Kostnader som uppkommer i samband med de olika aktiviteterna betalas av varje deltagare.

Vandringar

Lördag 20/5 Vandra runt Hönö, ca 16 km

Följ med på en vandring runt Hönö i lagom raskt tempo. Vi vandrar söderut längs östra kusten från Pinans färjeläge till Jungfruviken, Hönöslingan och hamnen i Hönö Klåva. Vidare längs västsidans vackra klippor till Lapposund och Ersdalens naturreservat och sedan åter till färjeläget. Det blir stopp för fika och lunch (ta med egen fika).
Start/samling: Pinans färjeläge 10.25 på Hönö. Ta t e x buss 290 från stan (avgår 09.37 från Nils Ericsonterminalen).
Avslut: Pinans färjeläge ca 15-15.30. Färjorna till fastlandet går varje kvart. Vi räknar med att hinna med buss 291 kl 15.01 men det kan också bli lite senare. Röd express till stan går 2 ggr/timme från Lilla Varholmen.

Anpassa klädsel efter väder, det kan vara blött och halt på klipporna, kängor med bra grepp rekommenderas.

Välkomna hälsar friluftsledare Åsa, 0706-97 95 30.

Söndag 28/5  Vandra Skatås- Jonsered

Vi går från Skatås via Getryggen vidare förbi Blacktjärn och mot Kåsjön. Efter en paus så går vi mot Jonsered. I Jonsered går det buss eller pendel tillbaka mot Göteborg.
Tag med fika, vi pausar halvvägs. Bitvis kan vägen vara blöt, tag gärna skor som tål väta.

Start: kl 10.00 vid klockan på Skatås motionsanläggning
Mål: ca 14.00-14.30
Längd: ca 19 km.
Tempo: medeltempo vilket innebär att vi hittar ett snittempo ca 4-6 km/tim

Har du frågor om vandringen kan du ringa friluftsledare Arve, 0727-129130.

Inlines

Vi startar den 8/5

Måndag den 8 maj sätter vi igång vårens Inlinesåkning.
Vi träffas sedan varje måndag från kl 18.00 till cirka 19.15, samling vid entrén till Botaniska Trädgården.
Vi avslutar för lite sommaruppehåll den 19 juni.

Självklart är regnet en faktor som påverkar åkningen, skaderisken finns där och då ställer vi in. Är du osäker på om det blir Inlines eller inte så hör av dig till någon av instruktörerna.

Inlines passar dig som vill träna upp din kondition på ett, för vissa, annorlunda sätt. Det är skonsamt och du får en skön träningsupplevelse.

Vi lägger vikt på kondition och åkteknik, du kommer att aktivera hela kroppen med fokus på bål och ben. Det är till fördel för dig som åkt innan då större delen av passet är aktiv åkning, ibland upp emot 50 – 60 minuter även om viss tid av passet innehåller teknik för just Inlines.

Då vi är två ledare, Peter och Robert, delar vi ibland in oss i två grupper anpassade efter just din förmåga.

Egna inlines och hjälm är ett måste, och handskar/handledsskydd rekommenderas. Vill du känna dig riktigt trygg så skaffar du även skydd för knän och armbågar. För att vara med behöver du ett medlemskap i föreningen, det löser du på din närmaste anläggning.

För frågor kontakta Robert 070-867 35 77 eller Peter på 070-910 22 35

Välkomna!