Friskis & Svettis Göteborg – Träning på recept

Friskis & Svettis Göteborg


Träning på recept

 

enkelMotion kan göra underverk med din hälsa. Du ökar ämnesomsättningen, stärker immunförsvaret, får bättre kondition och rörlighet, orkar mer och sover bättre. Regelbunden fysisk aktivitet minskar också risken för att du skall drabbas av exempelvis hjärt-kärlsjukdom, åldersdiabetes, högt blodtryck och tjocktarmscancer. Det har en förebyggande effekt när det gäller övervikt, benskörhet och lindrande verkan vid ledsmärtor. Det har också en säkerställd effekt när det gäller att lindra ångest och lättare depressioner.

I de fall där fysisk aktivitet har effekt på hälsan är den nästa alltid att föredra framför läkemedels­behandling. Motion är både skonsammare för patienten och billigare för samhället. Fysisk aktivitet på recept skrivs ut av legitimerad sjukvårdspersonal, exempelvis läkare, sjuksköterskor och sjukgymnaster.

F&S Göteborg erbjuder ett allsidigt FaR-kort där du har tillgång till all träning. Välja bland ca 550 träningspass/vecka eller träna individuellt i våra gym. FaR-kortet inkluderar en instruktion med en tränare i våra gym. Instruktionen bokas i medlemsservice.

Klicka här för att se kortpriser på FaR och FaR ungdom.