Friskis & Svettis Göteborg – Fem helt nya träningspass i utbudet

Friskis & Svettis Göteborg


Fem helt nya träningspass i utbudet

 

Maxa styrketräningen med Skivstång maxa. Känn kraften i steget på Step explode. Hitta friheten på Dans flow. Hög lagkänsla och sportig attityd på Rodd.
Vårens träningsnyheter är här!

Varje år gör Friskis&Svettis en omfattande omvärldsbevakning och trendspaning för att hålla koll på träningsvärlden i stort och smått. Det arbetet ligger sedan till grund för förändringar och nyutveckling vi gör i vårt träningsutbud.
– Konditionsträning, högintensiv träning och funktionell träning är något vi ser är fortsatt starkt. Som en kontrast till det har vi också identifierat att dans är ett område där vi har möjlighet att göra en hel del spännande utveckling, säger Tina Uppfeldt, träningsutvecklare på Friskis&Svettis Riks.


Skivstång maxa – tyngre lyft, mer styrka

Nyhet från 4 mars!
Maxa styrketräningen med det här utmanande skivstångspasset. Inspirationen kommer från klassisk styrketräning, tyngdlyftning och styrkelyft. Skivstången är ständigt närvarande. I uppvärmningen får du bekanta dig med övningarna. Sedan tränar du igenom hela kroppen.

Skivstång maxa passar dig som har tränat med skivstång tidigare och vill ta träningen till nästa nivå. Passet fokuserar på styrka, teknik och raka övningar. Du bestämmer själv hur tungt du vill lasta din skivstång och du jobbar inte i takt till musiken. Ledaren guidar dig genom passet och peppar dig att orka de där sista repetitionerna av varje övning.

I passets första del är fokus på tung styrketräning. Varje övning återkommer vilket ger dig chansen att utmana ordentligt. I den andra delen jobbar du snabbt och explosivt. I sista delen får du maxa din uthålliga styrka och flås i ett flöde av övningar.

Skivstång maxa är ett Limited edition-pass, det finns under 2018 så passa på att testa!


Dans crescendo – Steg för steg mot finalen

Kommer till Friskis Mölnlycke i mars!
Dans crescendo påminner om en danskurs i miniformat. Perfekt för dig som gillar koreografi med många detaljer och dans med mycket känsla. Passets inlärning börjar alltid med de stora stegen och jobbar sedan mot detaljerna i koreografin. I slutet av passet kör hela gruppen finallåten. Det är då allt stämmer. Stegen, känslouttrycken och finesserna i perfekt harmoni med finallåten
passets crescendo!

Varje säsongs Dans crescendo har sin egen koreografi och karaktär. Stilarna kan variera: jazz, street eller något helt annat. Oavsett om dansstilen är bekant eller helt ny för dig ger det här passet dig chans att utforska nya delar av dansen. På Dans crescendo får små detaljer stort utrymme.


Känn dig fri på Dans flow

På Dans flow får du hänga med i ett flöde av rörelser. Låtarna rör sig mellan olika känslouttryck vilket gör att passet växlar mellan introvert och utmanande. Du får chans att  följa flowet och landa i dig själv.
Hitta känslan. Gå in i dig själv. Och bara dansa.

Dans flow är ett suggestivt och nästan meditativt danspass. Träningseffekten finns i både koordination, rörlighet och lite kondition på sina ställen. Men fokuset ligger på upplevelsen. För att allra bäst uppleva helheten: ta av dig skorna och slut då och då ögonen.
Låt kroppen gå och hitta friheten på Dans flow. Passet går på Västra Hamngatan fredagar 17.15 jämna veckor.


Hitta kraften i steget på Step explode

Step explode är ett kraftfullt danspass där stepbrädan ger dig både extra träningseffekt och mer dansutmaning. Varje låt har sin egen karaktär, koreografi och sätt att använda brädan.
Här kan du förvänta dig energi, effekt och roliga finesser utan att blanda in krångliga steg och långa sekvenser.

Step explode är tuff konditionsträning med inslag av spänst och snabbhet. Då och då letar också en liten styrkeövning sig in i dansen.
Step explode är dans med en stor portion power, dans för dig som vill hårdträna. Step explode går på Gårda onsdagar 17.30, Gårda söndagar 15.30 (v 6-10), Västra Hamngatan fredagar 17.15 udda veckor samt i Mölnlycke lördagar 10.00.

 


Ro i rytm på Rodd och Rodd soft

Rodd är sportig och kraftfull intervallträning i grupp.
På Rodd tränar du din kondition. Benen jobbar hårt och överkroppen engageras i varje drag. Tillsammans blir det en kraftfull men ändå skonsam totalövning.
På Rodd följer gruppen ledarens takt och rytm. Det bidrar till passets lite suggestiva upplevelse av att vara i ett flow. Musiken inspirerar i bakgrunden.

Rodd finns även som soft-variant. Samma kraftfulla träning med i ett ostressat tempo och med lite mer tid för guidning.