Friskis & Svettis Göteborg – Träningstrenden fortsätter växa

Friskis & Svettis Göteborg

Träningstrenden fortsätter växa

När vi pratar träningstrender vänder vi ofta blicken västerut, mot USA. Därifrån kommer som regel de hetaste nyheterna och med tanke på det skulle en kunna tro att amerikanerna dessutom är de som tränar mest. Men riktigt så är det inte. Statistiken visar att européerna tränar mer och på första plats kommer svenskarna. Här är det närmare 20 procent av befolkningen som tränar regelbundet.  Enligt trendspanings­institutet Kairos Future är kulmen inte nådd, fler kommer att börja träna de kommande åren. Träningstrenden fortsätter att växa.

Hur ser då vår framtida träning ut? Vi kommer att använda fler digitala stöd när vi tränar. Appar, klockor, mätinstrument med mera blir givna inslag på gymmet. En annan trend är att vi gärna kombinerar ”göra-gott-aktiviteter” med träning. Några exempel på detta är Spin of Hope och lopp för olika välgörande ändamål. Eller så ger man sig ut på en ”ploggingrunda”, vilket innebär att den som joggar även plockar upp skräp längs med vägen. Boutiquegymmen är en ännu trend. Det handlar om nischade träningsställen som endast bjuder på en typ av träning. Här är miljön i lokalen viktig för att skapa stämning och rätt känsla.  Trenden med tuff styrketräning samt högintensiv träningen håller i sig och konditionsträningen sker gärna med hjälp av redskap.  Parallellt ökar intresset för den återhämtande och lugna träningen som yoga och mindfulnesss.

På Friskis kommer vi under våren presentera flera träningsnyheter. Framför allt blir det pass i våra gym, med inriktning mot både kondition och styrka. Dessutom vässar vi vårt dansutbud och blir en av få träningsaktörer som erbjuder dansant träning i ny kostym. Håll utkik!