Friskis & Svettis Göteborg – Vi öppnar i Åby

Friskis & Svettis Göteborg

Vi öppnar i Åby

Friskis&Svettis Göteborg växer och får fler i rörelse – öppnar ny anläggning i Åby.

I januari 2019 öppnar vi vår 14:e anläggning i Göteborgsområdet. På andra våningen i nybyggda Åby arena blir det 1700 kvadratmeter avsett för träning.

När nya Åby Arena tar form blir det en skön blandning av sport, möten och upplevelser. Friskis&Svettis nya anläggning kommer att ligga på andra våningen i det höga huset, med en mässhall under och ett hotell i våningarna ovanför.

1700 kvadratmeter träning
Själva anläggningen blir på 1700 kvadratmeter och kommer rymma en stor gruppträningssal och en mindre sal avsedd för antingen spinning eller indoor walking. Gymmet blir ungefär lika stort som på Friskis Kvillebäcken, 1100 kvadratmeter. Dessutom kommer här finnas enskilt omklädningsrum, bastu, café och barnrum. Kommunikationerna till och från anläggningen är goda och det blir även gott om parkeringsmöjligheter utanför. Friskis Åby kommer att vara öppet från 04:30 till 23.00 varje dag.

Vill komma nära människor
– Åby är ett område som växer oerhört mycket. Genom att öppna här kommer vi nära människor som bor och jobbar här, säger Thomas Fredriksson, verksamhetschef på Friskis&Svettis Göteborg.
Föreningens vision är att få ännu fler människor i rörelse.
– För att lyckas med det behöver vi erbjuda träning på fler platser i staden. Vi vet att närheten till träningsanläggningen är viktigt för att människor ska komma iväg, så nyetablering är ett viktigt steg för att nå våra mål, säger Thomas Fredriksson.