Friskis & Svettis Göteborg – Bli funktionär

Friskis & Svettis Göteborg


Bli funktionär

 

Engagera dig

Friskis&Svettis finns tack vare ideellt engagerade ledare, tränare och värdar. Välkommen med din ansökan om du älskar att inspirera människor och vill göra skillnad på riktigt.

Som funktionär i Friskis&Svettis är du en del av någonting stort. Vare sig du inspirerar till träning, välkomnar medlemmar eller hjälper andra funktionärer att utvecklas, är du en hjälte!

Tillsammans med alla funktionärer förverkligar du Friskis&Svettis idé om lustfylld träning för alla. I gengäld får du gemenskap, inspiration och utbildning, fri träning och en rolig och utvecklande fritid. Du måste inte veta exakt vad du vill göra, men fundera på varför du vill engagera dig.


Uttagningar

Uttagningar för dig som vill bli ledare/ instruktör hålls den 24 mars på Friskis Askim. Vi startar kl. 11.00.

Adressen till Friskis Askim är Hedtångsvägen 20.
Utanför anläggningen finns en parkeringsplats med gratis parkering i upp till två timmar. Om du behöver kan du stå ytterligare en timma genom att hämta en biljett i Medlemsservice.

Tar du dig hit kollektivt tar du Rosa Express till Brottkärrsmotet.


Din uppgift

Din uppgift som tränare/ledare
Som ledare eller tränare inspirerar du medlemmarna till lustfylld träning genom att leda pass eller instruera i gymmet. Det viktigaste är att du brinner för att få människor i rörelse. Resten tittar vi på under uttagningarna. Som ledare gör du oftast ditt eget personliga träningspass, utifrån Friskis givna ramar. Detta får du förstås lära dig under utbildningen.

Din uppgift som värd
Som värd är du en viktig del av den välkomnande Friskisatmosfären på anläggningen. Du välkomnar och pratar med medlemmarna och hjälper till vid inpassering, svarar på frågor och håller snyggt i lokalerna. Du ser varje medlem och funktionär och är en klippa som kan hjälpa till med det mesta.


Du är en stjärna

Det du behöver är ett stort intresse för Friskis&Svettis och träning, en engagerad attityd och tid för ditt uppdrag.

Så här går det till att bli ledare/tränare
Vägen till att bli en licensierad Friskishjälte – steg för steg.

Ansök om att bli ledare eller tränare
Ledare och tränare rekryteras två gånger per år. Nästa rekrytering är i mars. Du kan alltid skicka in en intresseanmälan för att bli ledare/tränare, så kontaktar vi dig nästa gång det är dags för uttagning. Åldersgränsen är 18 år.

Ansök om att bli värd
Värdar rekryteras löpande under året. Gör en intresseanmälan så kontaktar vi dig för en intervju.


Vad söker vi?

För att bli en bra värd, ledare eller tränare i gymmet ska du vara utåtriktad och intresserad av att ta hand om våra medlemmar. Självklart ska du också ha träningserfarenhet av den träningsform du söker till. För att kunna genomgå utbildningen behöver du ha fyllt 16 år.

Här kan du läsa mer om respektive träningsform och vad som krävs av dig som söker. Du ser också vem du kan kontakta för att få veta mer.

Aerobic- stepledare
Barn- och Juniorledare
Boxledare
Cirkelfysledare
Coreledare
Dansledare
Friluftsledare
Tränare i gymmet
Indoorwalkingledare
Jympaledare
Power hour-ledare
Skivstångsledare
Spinningledare
Träna uteledare
Värd
Yogaledare

För övriga träningsformer (Core, Flex, IntervallFlex, Cirkelfys, HIT och Cirkelgym) ta kontakt med Cilla.


Möt några funktionärer