Friskis & Svettis Göteborg – För dig som söker till tränare i gymmet

Friskis & Svettis Göteborg


För dig som söker till tränare i gymmet

 

Vi tror att du kan inspirera, entusiasmera och förmedla träningsglädje. Du känner dig hemma i gymmiljön och har bra teknik. Du gillar du liv & rörelse och mötet mellan människor i både små och stora grupper.

Hur går uttagningen till?

Uttagningen sker i tre steg. Vid första tillfället tränar och leder du tillsammans med andra. Du kommer att få testa olika varianter på våra grundrörelser; knäböj, utfall, fällning, drag, press och rotation. Efter detta ska du ha förberett ett kortare gympass på 10-15 min. Vi startar med en gemensam uppvärmning under ledning av någon de ansvariga för uttagningen. Du ska sedan leda 3-5 andra aspiranter genom 2-3 övningar. Du har tillgång till skivstångsutrustning (för sal, tunnare stänger), step-brädor samt kettlebells, bollar och dylikt. Du ska fokusera på att få igång din grupp snabbt för att sedan ge personlig och konkret feedback till deltagarna i gruppen. Försök att få med olika muskelgrupper och rörelser i dina övningsval. Kom ihåg att det ska vara roligt, både för dig och deltagarna. Det som vi tittar på är, förutom din egna teknik och gymvana, hur du möter individerna i gruppen, hur du får igång gruppen samt hur du ger feedback.
Om första delen av uttagningen går bra blir du kallad till intervju. Då får vi möjlighet att lära känna varandra lite bättre och vi pratar mer om uppdraget som tränare.

Hur går utbildningen till?

Utbildningen för Individuell träning är indelad i flera steg. Den startar med att du förbereder dig på hemmaplan med en ”prep-kurs”. Teori, grundläggande övningstekniker och ledarövningar är exempel på innehåll i ”prep-kursen”. Nästa steg i utbildningen är Ettan. En fyra dagars gemensam grundkurs präglad av Friskis&Svettis idé om träning och ledarskap. Du lär dig också mer om anatomi, fysiologi och träningslära. Efter Ettan kommer ytterligare en ”prep”. Den består av hemuppgifter att lösa inför nästa del. Därefter följer träningsformskursen Individuell träning. 4,5 dagar med teoretisk och praktisk träning i hur du kan träna och instruera i gymmet på olika sätt. Därefter gör du en skrivning på det du lärt dig och förbereder dig inför din licensiering som gör dig till färdig tränare.

Övrigt

Utbildningen kostar ca 20 000 kr och bekostas av Friskis&Svettis Göteborg. För att bli godkänd på kursen krävs 100% närvaro. Ettan och Träningsformskursen sker på en kursgård på annan ort. Som färdig tränare i gymmet ansvarar du för två timmar i veckan under minst ett år. Totalt ska du genomföra 90 tider (instruktioner, intro och/eller Inspiration med tränare). Från aktivitet nummer 91 utgår en ersättning med 100 kr/instruktion.

Har du frågor?

Maila till cilla@gbg.friskissvettis.se eller ring 031 723 56 11.
Varmt välkommen!
IF Friskis&Svettis Göteborg